Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Sabancı Vakfı'ndan Başarılı Öğrencilere Ödül

Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan dereceyle mezun olan öğrenciler ödüllendirildi. İlk üçe giren öğrenciler lise öğrenimlerine Sakıp Sabancı Başarı Bursu ile devam edecek.

Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan dereceyle mezun olan öğrencilere toplam 50 cumhuriyet altını değerinde ödül verildi. Sabancı Vakfı’nın başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Eğitim Ödülleri kapsamında verilen “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri”, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan ilk üç dereceyle mezun olan öğrencilere verild. Sakıp Sabancı Ortaokulu’nda düzenlenen törene Sabancı Vakfı adına Sabancı Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kemal Gürleyik katıldı.

Okulu birincilikle bitiren Gülçin Kara 25, ikinci Serhat Selçuk Sevgi 15 ve üçüncü Efe Doğan 10 cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası ödül ve sertifika almaya layık görüldü. Dereceyle mezun olarak Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü alan üç öğrenci lise öğrenimleri boyunca da Sakıp Sabancı Başarı Bursu ile desteklenecek.

Törende konuşma yapan Sabancı Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kemal Gürleyik, Sabancı Vakf’nın  bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında aralarında eğitim kurumları, öğretmenevleri, öğrenci yurtları, kültür merkezleri, sosyal ve spor tesislerinin bulunduğu 120’den fazla kalıcı eser inşa ettiğini belirtti. Sakıp Sabancı Ortaokulu, Vakfın ilk eğitim kurumlarından olması sebebiyle ayrı bir öneme sahip diyen Kemal Gürleyik konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Eğitime yapılan yatırımlara büyük önem veren Sakıp Bey, iyi yetişmiş gençlerin geleceğin teminatı olduğunu söylerdi. Bu nedenle gençlerin eğitimi için yürütülen tüm çalışmalara değer verir, gençlere de başarılı olmalarını şu sözlerle öğütlerdi: ‘Sadece kendiniz için değil, ülkeniz için de başarılı olmaya ve başarı sağlamaya mecbursunuz.’ Mezunlarımız eğitim hayatlarında önemli bir dönemi tamamlayarak yeni bir döneme doğru yola çıkıyor. Sabancı Vakfı olarak, tüm mezunları kutluyoruz.”

Sabancı Vakfı tarafından 24 yıldır sürdürülen Ödül Programları kapsamında bugüne kadar eğitim, sanat ve spor alanlarında 1.100’ü aşkın ödül verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.