Sağlık lisans tamamlama programlarına kayıtlar 16 Eylül'e kadar uzatıldı

ANKARA(ANKA) -Sağlık Lisans Tamamlama Programlarına yerleşen adayların kayıt tarihleri 16 Eylül Çarşamba günü mesai bitimine kadar uzatıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sağlık alanında lisans tamamlama programına yerleşen adayların kayıt tarihinin 16 Eylül’e kadar uzatıldığını duyurdu.

Sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise YÖK’ün belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılıyor.

Lisans tamamlama eğitimleri kanunun çizdiği çerçevede uzaktan öğretim de dâhil üniversitelerce belirlenen çeşitli yöntemlerle verilecek ve alanına, müfredatına uygun şekilde yürütülecek.

Sağlık alanında teorik eğitimlerin bir kısmı uzaktan eğitim yöntemleriyle verilse bile büyük önem arz eden uygulamalı eğitimler yüz yüze yapılmak durumunda. Uygulamalı eğitimler için üniversite hastanelerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler de üniversitelerin ilgili birimlerinin sorumluluğunda kullanılabilecek. (ANKA)

(HND/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.