Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Süreci Başladı

Sağlık ve İlahiyat alanlarında ön lisans programlarından mezun olan tüm adaylar için lisans tamamlama başvuruları bugün 14.00 itibariyle başladı. 17 Ağustos’a kadar sürecek başvurular, Sağlık Alanı için 2015 yılında başlamıştı, İlahiyat Alanında ise öğrencilere bu hak ilk kez tanınıyor.

Sağlık ve İlahiyat Alanlarında ön lisans programını bitiren öğrencilerin lisanslarını tamamlamaları için bugün başlayan başvuru süreci,17 Ağustos’ta mesai bitimine kadar sürecek. Her iki programda yerleştirmeler YÖK tarafından adayların ön lisans not ortalamaları ve tercihleri göz önüne alınarak yapılacak. Aktif olarak Diyanet İşleri Başkanlığında çalışanlar dâhil olmak üzere 18 Mayıs 2018 tarihinden önce ilahiyat ön lisans programından mezun olan tüm adaylara İlahiyat Lisans Tamamlama hakkı veriliyor. Bu sene uygulama İlahiyat Alanı için ilk kez yürürlüğe konurken Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirmeleri 2015 yılından beri yapılıyordu. Sağlık Alanında ise YÖK’ün belirlediği ön lisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olan adaylar, 2018 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilecek.

Anahtar Kelimeler:
YökSağlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.