Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Sertab Erener'den Öğretmenlere Anlamlı Hatıra: "Bir Başkadır Benim Öğretmenim"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Sanatçı Sertab Erener'e "Öğretmenlerimize yıllarca unutulmayacak bir hatıra bırakmaya var mısınız?" davetiyle, 2020'nin 24 Kasım'ına, her tınısında yürekleri birleştiren unutulmaz bir eserin yine hiç unutulmayacak bir uyarlaması çıktı ortaya: "Bir Başkadır Benim Öğretmenim"...

Dünyaca ünlü sanatçımız Sertab Erener, Ayten Alpman'ın ilk kez 1972 yılında seslendirdiği "Bir Başkadır Benim Memleketim" adlı şarkısının sözlerini öğretmenlerimize uyarladı ve eşsiz yorumuyla seslendirdi. Şarkının düzenlemesini ise müzisyen Emre Kula yaptı.

Öğretmenlerimizin gözlerindeki ışıltıyı öğrencileriyle buluşturduğu; doğayı, insanları, hayatı sevmeyi öğrettiği; sınıfların, okul bahçelerinin, köy okullarının sıcaklığını hissettirdiği klip ise salgın öncesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarımızda kaydedilen arşiv görüntüler kurgulanarak oluşturuldu.

Klipte bilgi ve sevgileriyle çocuklara ışık olan öğretmenlerin; bugün görevde olan 1 milyon öğretmen, yıllarca büyük bir fedakârlıkla eğitim meşalesini taşıyan emekli öğretmenler ve şehit öğretmenlerle ebediyete uğurlanan tüm öğretmenleri temsil ettiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Şarkıyı öğretmenlerimize uyarlayan ve güzel sesiyle bizlere ulaştıran sanatçımız Sertab Erener ve müzisyen Emre Kula'ya, klibin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 2012 yılında yitirdiğimiz, bizi bu unutulmaz şarkı ile birbirimize kenetleyen Ayten Alpman'ı da saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

Şarkının yeniden uyarlanan sözleri:

Bir Başkadır Benim Öğretmenim

Dünya neden dönüyor

Kalbim nasıl çarpıyor

Hayatı bir tahtaya yazarmış

Benim adım kaç harfmiş

Bir yıl kaç gün edermiş

Hepsini bilir benim öğretmenim.

Lay lay lay lay lay lay...

Kuşlar nasıl uçuyor

Her ağaç nasıl büyüyor

Kitaplar dolusu anlatırmış

Doğanın kalbi varmış

O da nefes alırmış

Hepsini bilir benim öğretmenim

Lay lay lay lay lay lay...

İyi insan olmayı

Sonunda barışmayı

Sabırla bıkmadan öğretirmiş

Annemin sıcağından

Babamın kollarından

Sana emanetim öğretmenim

Lay lay lay lay lay lay...

Bir başkadır benim öğretmenim...

Klibe ulaşmak için tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.