TEOG 2016 Sonuçları Açıklandı

2016 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması kapsamında oluşan yerleştirmeye esas puan değerleri açıklandı. Puan cetveline Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresinden erişilebiliyor.
2015-2016 yılı TEOG kapsamında Yerleştirmeye Esas Puanları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu sonuçların ardından öğrenciler, yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir. Okullarda tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır.”
Tercihler 15-25 Temmuz tarihleri arasında 
Öğrencilerin 15-25 Temmuz tarihleri arasında 25 okula kadar tercih yapabilecekleri ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatmaları gerektiği belirtilen açıklamada, “Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrencilerin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir” denildi.
Yerleştirme Sonuçları 8 Ağustos'da
Açıklamada yerleştirme sonuçlarının ve boş kalan kontenjanların 8 Ağustos’ta açıklanacağı hatırlatılarak, “Buna göre; 9-15 Ağustos 2016,  19-23- Ağustos 216 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. 5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında ise, il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınması gerçekleştirilecektir. 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.