Öne Çıkanlar İyi Parti çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

TEOG Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı (TEOG), yarın ve perşembe günü yapılacak. 8. sınıf öğrencilerini Ortaöğretime taşıyacak bu sınava artık  saatler kaldı.

Sınav kuralları hayati önem taşıyor yapacağınız ufak bir hatanın cevap  kağıdınızın çöp olmasına neden olmaması için uyarıları dikkatlice okuyup sınav esnasında uymanız yararınıza olacaktır.

Sınavdan önce cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, ad ve soyad bilgilerinin kontrol edilerek, hata varsa görevlilere bildirilmesi gerekiyor. Sınav görevlileri bu durumu tutanak altına alacak. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı yoksa veya kullanılmayacak durumda ise yeni bir cevap kâğıdı verilmesi gerekiyor.
Sınavda cevap kağıdını verilen örnek işaretlemeye göre doldurmanız gerekiyor. Çünkü optik okuyucu tarafından okunmayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru kabul edilmeyecek.
Herhangi bir soru iptal edilecek olursa, ilgili soru o dersin sınavına katılan tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.
Cevap kâğıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.
Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.
Öğrenciler, yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacak. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere ait olacak.

 

AİLE BEKLENTİLERİ VE KAYGILARI

Çocuk ne istiyor, Hayalleri neler? Bunun anlaşılması önemli. Çocuk içinde bulunduğu duygu durumunu anlamlandırmakta zorluk çeker, bu durumda aile yanında olmalı. Ailesi tarafından duygusu anlaşılan, anlaşılma çabası gösterilen çocuk kaygı ile baş etmede kendisine gereken içsel kaynakları da geliştirebilir. Sınav kaygısı yaşayan çocuk kendi içine çekilebilir, daha tahammülsüz ve öfkeli olabilir. Aileler bu durumda çaresiz hissedebilir. Bu zamanlarda çocuğun kaygısını azımsayan veya büyütecek dilden sakınmak önemli.

 

UZMAN TAVSİYELERİ

Uzmanlar kötü hissetmeye başladığınız an derin nefes almanızın, başka yerlere bakmak yerine tüm odağınızı kendi kağıdınızda toplamanızın size fayda sağlayacağı görüşünde.

Hayatınızı, geleceğinizi belirleyecek bir sınava giriyorsunuz heyecanlanmak kadar doğal bişey olamaz. Heyecan katsayısının yükseldiğini hissettiğinizde suya sarılın. Bir yudum su ve bir kaç derin nefesle sakinleyecek ve dikatinizi toplayacaksınız.

Sınav öncesi yeme, içmede önem taşıyor. Uyku getirdiği ağırlaştırdığı bilinen şekerli gıdalar tüketmek yerine, fındık, ceviz gibi kabuklu yiyecekler odaklanmayı ve dikkati artıracağından sınav sırasında daha dikkatli olabilirsiniz.

 

 

GAZ YAPICILARDAN UZAK DURUN

Bir gün öncesinde gaz problemi oluşturacak kurubaklagil, lahana, pırasa, kereviz, bezelye, bulgur pilavı, kısır, mercimek köftesi gibi besinlerden uzak durulmalı.

 

MİDENİZİ KORUYUN

Mide rahatsızlıklarına sebep olabileceği düşünülerek yağda kızartma, birçok besinin bir araya gelmesiyle oluşan karışık yemekler, çok yağlı, ağır soslu yemekler tercih edilmemeli, mümkün olduğu kadar az işlenmiş ve sade besinler tercih edilmelidir.

 

GECE 1 AVUÇ KABAK ÇEKİRDEĞİ

Gece sık idrara çıkma şikayeti varsa yatmadan önceki ara öğünde 1 avuç kabak çekirdeği tüketilebilir. Bu sayede uykunuz bölünmemiş, daha derin ve rahat uyku uyumuş olursunuz.

 

FAZLA SIVI ALMAYIN

Yatmadan 2.5 - 3 saat öncesinde kafeinli, gazlı içecek, çay ve kahve tüketilmemeli. Ayrıca fazla sıvı alınmamalı. Fazla sıvı gece sık idrara çıkmaya ve kişinin uykusuz kalmasına neden olur.

 

 

AĞIRLIK 2 . DÖNEM DERSLERİNDE


MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" açıklamasını yaptı.

 

HANGİ GÜN HANGİ DERSTEN SINAVA GİRİLECEK ?

 Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak  oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika  olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil  derslerinden sınava girecek.

 Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları  ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı,  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz  sayılacak.

 

SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK ?

 

Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak hesaplanacak.

8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.