Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

TEOG'un Yerine Liselere Geçişte Yeni Sistem

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG Yerine geçecek liseye geçiş sistemine ilişkin detayları açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında, " Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemini" getirdik. Öğrencilerimiz adrese en yakın okula yerleştirilecek." dedi.

Bakan Yılmaz, Öğrenci ve velilerin beklediği liseye geçiş sistemini açıkladı. Yeni  sistemin adı; "Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" olarak belirlendi.

Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sisteminden Satır başlıkları;

-Öğrenciler adrese en yakın okula yerleştirilecek

-Yeni Sistemde sınava girmek zorunlu olmayacak. İsteğe bağlı olacak.

-Nitelikli okulları hedefleyenler Merkezi sınava girecek. Ülke genelinde belirlenen farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okullara, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav. Bu liselerin ismi ve sayısı mayıs ayı gibi açıklanacak.  

-Sorular MEB tarafından hazırlanacak ve Haziran ayının ilk hafta sonunda yapılacak. Tek sınav olacak ve sonuçları ay içinde açıklanacak.

-Sınav 60 sorudan oluşacak ve 90 dakika süre verilecek.  

-Sınava giren veya girmeyen öğrencilerin sonuçları aynı anda açıklanacak.

-Sorular 6.7.8. sınıf müfredatından hazırlanacak. Çoktan seçmeli olacak, sayısal ve sözel bölümleri olacak.

-Öğrenciler 5 tercih yapabilecekler.

-Yabancı okullar isterlerse kendileri özel sınav yapabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.