Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

TEOG’da 2 Soru Doğru Kabul Edilecek

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında iki soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Yerleştirmeye Esas Puanlarının (YEP), yasal mevzuat ve buna dayalı yargı kararları dikkate alınarak hesaplanacağı belirtildi.

Açıklamada, 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi A Kitapçığı sekizinci soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı dördüncü sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirileceği ifade edildi.  

Açıklamada ayrıca, YEP sonuçlarının 29 Haziran 2016 tarihinde  http://www.e-okul.meb.gov.tr  internet adresinden yayımlanacağı duyuruldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.