TTK Başkanı Durmuş’tan Müfredat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Alpaslan Durmuş, müfredatta ateistle evlenilmemesi yönünde tavsiye bulunduğunu belirterek, “Müslümanların ateistle evlenmemesi tavsiyesinde ben bulunmuyorum ki Allah bulunuyor. İslam'da evlilikle ilgili şartlardan birisi, 'Müslüman Müslüman ile evlenir. Müslüman ehli kitapla evlenir. Müslüman Allah'a eş koşan birisiyle, kafirle evlenemez.' İslam'da ateistle, müşrikle evlenilmez” dedi.

TTK Başkanı Durmuş, düzenlediği basın toplantısında yenilenen müfredata ilişkin soruları cevapladı. Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda müfredatın uluslararası standartlara uygun olarak ulusal ölçeklerde geliştirilerek güncel hayatın sorunlarına uyumlu hale getirdiklerini söyleyen Durmuş, “Müfredatta şu yok, bu yok diye külli sözler söyleyen kişilere karşı aslında verilecek tek cevap var. Bir örnek göstermektir. Bugün reaktif konuşmaları tüketelim. Yani birilerinin kendince yarım yamalak baktığı ve söylediği sözleri tüketelim” dedi.

“KADININ VE ERKEĞİN BİRBİRLERİNE KARŞI SORUMLULUKLARINDAN BAHSEDİLİYOR”
Hazreti Muhammed'in Hayatı dersindeki “evlilik” başlığı altında “Kadın erkeğe itaat etmeli. Evlilik ibadettir. Ateistle evlenmeyin. Çocuk yapan ahirete yatırım yapar” şeklindeki ifadelerin bulunup bulunmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan TTK Başkanı Durmuş, 11. ve 12. sınıflarda “Hazreti Muhammed'in Evlilik Hayatı” isimli iki seçmeli dersin olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bu derslerde 'Eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları' diye bir başlık var. Eşler, kadının ve erkeğin birbirlerine karşı sorumluluklarından bahsediliyor. Eşler birbirlerine karşı itaat ve sadakat borcundadır. Onun dışında pek çok şey söyleniyor. Hiç kimsenin evliliğe zorlanmamasından da bahsediliyor. Hele ki 'Kız çocuklarınızı zorla evlendirmeyiniz’den de' bahsediliyor. Ama oradaki sadece 'itaat' kelimesi cımbızlanıyor"

“FETÖ’CÜLERİN BİRTAKIM KAVRAMLARI KÖTÜ EMELLERİ İÇİN KULLANMALARI SÖZ KONUSU”
Durmuş, din dersinde cihat kavramının yer almayacağı ve bu konuda bir geri adımın söz konusu olduğu iddialarına, “Cihatta 'geri adım' diye bir şey yok. Biz niye koyduk bu kavramı? DEAŞ, FETÖ'cüler gibi birtakım kendini dine isnat eden, sözde dinsel gruplar var. Bu sözde dinsel grupların dine isnatları çerçevesinde dini, birtakım kavramlarını, kurumlarını çarpıtarak, kendi kötü emelleri için kullanmaları söz konusu. Biz bütün çalışmalarımızda yanlışı temizlemeye ve doğruyu inşa etmeye çalışırız” açıklamasında bulundu.

“’KAFİRLE EVLENEMEZ’”
TTB Başkanı Durmuş, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatında ateist bireyle evlenilmemesi gerektiğinin tavsiye edildiğinin hatırlatılması üzerine, “Bu tavsiyenin neden müfredatta yer aldığı” sorusuna, “Ateistle evlenmeme müfredatta tavsiye ediliyor. Müslümanların ateistle evlenmemesi tavsiyesinde ben bulunmuyorum ki Allah bulunuyor. İslam'da evlilikle ilgili şartlardan birisi, 'Müslüman Müslüman ile evlenir. Müslüman ehli kitapla evlenir. Müslüman Allah'a eş koşan birisiyle, kafirle evlenemez.' İslam'da ateistle, müşrikle evlenilmez” şeklinde yanıt verdi.

EVRİM TARTIŞMALARI: VAR OLAN BİR ŞEYİ KALDIRMAZSINIZ
Evrimin müfredattan çıkarıldığı yönündeki iddialara değinen Durmuş, “'Evrimi kaldırdınız mı' cümlesi 'Fransız İhtilali'ni kaldırdınız mı' cümlesi kadar saçma bir cümledir. Çünkü var olan bir şeyi kaldırmazsınız. Var olan bir şeye dair yeni bir model sunarsınız ya da bunu es geçersiniz. Evrim konusu, taraftarları ve karşıtları gibi mantıkla, tarafgirlikle ele alınacak bir konu değildir. Böyle bir moddan artık çıkmanız lazım. Biz bakanlık olarak bu moddan çıkmayı başardık. Dünyaya örnek olacak bir başarı sergiledik. Bunu da ilan ediyorum. Herkes görsün” şeklinde konuştu.

“'EVRİM KALKTI' DİYEN BİR ARKADAŞ KESİNLİKLE ZIRCAHİLDİR”
Biyoloji müfredatında yer alan antibiyotik, canlıların çeşitliliği ve sınıflandırılması, çevre-ekolojik ekosistem, gen-genotikgenetik varyasyon, gen teknolojileri, kök hücre ve kök hücre teknolojileri gibi kavramların yer aldığına dikkat çeken Durmuş, bu kavramların evrimsel biyolojiye ait olduğunu vurgulayarak, “'Evrim kalktı' diyen bir arkadaş kesinlikle zırcahildir" dedi. Biyoloji ders kitabından “Hayatın başlangıcı ve evrim ünitesinin” başlığının çıkarıldığını aktaran TTB Başkanı Durmuş, söz konusu bölümdeki çalışmaların öğrencilerin seviyesinin üstünde olduğunu belirtti.

“ZAFERLER DE BİZİM HEZİMETLER DE BİZİM”
Yeni müfredatta 15 Temmuz’un Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarından daha çok yer aldığı yönündeki iddialara yanıt veren Durmuş, acıların yarıştırılamayacağını belirterek, “Bu vatan bizim. Bu vatanın her bir ferdi, taşı toprağı bizim. Bu vatanın bütün şehitleri bizim. Hepsini saygıyla, rahmetle, Fatihalarla anıyorum. Bu vatandaki bütün zaferler de bizim hezimetler de bizim. Dolayısıyla '15 Temmuz'u daha çok anıyoruz, ötekini daha az anıyoruz' gibi bir şey yok. Bunu bir daha herhangi birinin söylemesini gerçekten çok ayıplarım. Bu şehit ailelerimiz için de son derece üzücü bir durumdur” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.