Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Türk Eğitim-Sen: Anayasa Mahkemesi'nin kararını kınıyoruz

ANKARA (ANKA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Anayasa Mahkemesi, ne yazık ki eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini oy birliğiyle reddetti” derken, Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını kınadıklarını ifade etti.

Koncuk, Anayasa Mahkemesinin, dershanelerin dönüştürülmesini de öngören kanunun ilgili hükümlerinin iptaline ilişkin açıkladığı gerekçeli kararı değerlendirdi.

Yüksek Mahkemenin ne yazık ki eğitim kurumlarına yönetici atamayı düzenleyen kanun maddesinin iptal istemini oy birliğiyle reddettiğinin altını çizen Koncuk, “Anayasa Mahkemesi’nin kararını kınıyoruz” vurgusu yaptı. Koncuk kararda okul müdürlüğü, müdür başyardımcılığı, müdür yardımcılığı yani yöneticilik görevinin ikinci görev olduğunun “kazanılmış hak oluşturmadığının” ifade edildiğini belirtti. Yüksek Mahkemenin bu kararına katılmadıklarını belirten Koncuk, “Yıllardır o makamlarla bütünleşmiş, bilgi ve tecrübesini yöneticilik alanında ifa etmiş, okul düzenini, sistemin işleyişini, mevzuatı çok iyi bilen, okulunda tuğla üzerine tuğla koymuş bu insanları yeniden öğretmenliğe döndürmek, o insanların kazanılmış haklarının ellerinden alınması anlamına gelmektedir” dedi.

Düzenlemenin iptal edilmemesinin torpil yapılmasına sebep olacağını ileri süren Koncuk “Milli Eğitim Bakanlığı’nda yürütülen kirli siyaseti, kadrolaşmayı, yandaşa selam çakmayı, biat etmeyi, hak yemeyi meşru hale getirmiştir. Zira bu kanunun akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği, AKP iktidarının kendi kadrolarını oluşturması üzerine bina edilmiştir. Şu anda okullarda torpilli müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı devri yaşanmaktadır. Okul yöneticileri tamamen siyasi iradenin keyfiyetine göre görevlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Koncuk, şunları da kaydetti:

“Türk Eğitim-Sen’in bu kanunla işi henüz bitmemiştir. Türk Eğitim-Sen olarak davada taraf ehliyetimiz bulunmadığından, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) doğrudan başvuru yapmamız mümkün değildir. Ancak sendikamız, mağdur üyelerimizin AİHM’e şahsi olarak dava açması için her türlü hukuki yardımda bulunacaktır. Hak gaspının yenilmesi, MEB’de firavunlaşılması söz konusuyken, gözümüzü kapatamayız, sağır ve dilsizi oynayamayız. Ayrıca TBMM'de yeni bir kanun çıkarılmasının mücadelesini yapacağız.” (ANKA)

(HND/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.