Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “20 Bin Atamayı Kabul Etmiyoruz”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın öğretmen atamaları ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Oktay'ın açıklamasını erken 1 Nisan şakası olarak nitelendiren Geylan, taleplerinin Şubat ayında 60 bin atama olduğunu söyledi.

Türk Eğitim-Sen'in geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yaptığı araştırmaya göre ülkemizde ücretli öğretmen sayısının 74 ilde 83 bin 783 olduğunu bildiren Geylan, norm kadro açığının da 150 bin civarında olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 700 bine yakın atama bekleyen öğretmen olduğuna yönelik açıklamasını da hatırlatan Geylan, "100 bine yakın ücretli öğretmenin çalıştırıldığı, 150 bine yakın öğretmen ihtiyacının olduğu bir durumda Şubat'ta 60 bin atama makul olandır. Bunun altında yapılacak bir atama ne eğitimin ihtiyaçlarına ne de beklentilere uygundur. Öğretmen açığını kölelik sistemi olan ücretli öğretmenlikle gidermeye çalışmak, iki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının öğretmen olarak görevlendirilmesine göz yummak, öğrencilerin kaliteli bir eğitim almasının önüne engeller koymak rekabetçi, donanımlı, yeniliklere açık bir eğitim sistemi hedefiyle çelişmektedir." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'a da çağrıda bulunan Geylan, şunları kaydetti: "Sayın Bakan bu saatten sonra size düşen ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda atama yapılmasının gerekliliğini Hükümetle paylaşmanızdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere Hükümet yetkililerini ikna etmeniz hatta atama sayısının artırılması konusunda ısrarcı olmanız eğitimin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Öğretmensiz  sınıf kalmamalı, öğrencilerimiz kaliteli bir eğitim almaktan alıkonmamalıdır. 20 bin atama hangi derde deva olacaktır? Eğitime ne kadar yatırım yaparsanız yapın, ne kadar bütçe ayırırsanız ayırın, şayet öğretmen ataması yapmıyorsanız, bu yatırımların hepsi beyhudedir. 

Öğretmen olmadan öğrencilerin ve okulların ne anlamı var? Öğretmen olmadan eğitim nasıl yapılır? Öğretmen olmadan ülkemiz uluslararası alanda nasıl rekabet edebilir? 

Öğretmen atayamadığımız taktirde eğitimde zirvede olan ülkelere gıpta etmeye ve o ülkeler gibi olmanın yollarını aramaya devam ederiz. Bu minvalde Bakan Selçuk konuyla ilgili ivedilikle çalışma başlatmalı ve atama talebini her platformda en gür sesle dillendirmelidir. 

Ayrıca ülkemizde yüzbinlerce cevherimiz var ve hepsi atanmayı bekliyor. Şayet bugün tedbir almazsak çok uzak olmayan bir gelecekte atama bekleyen öğretmen sayısı bir milyona dayanacaktır. Dolayısıyla 20 bin atama ile bu sorunu çözemeyiz. 

Şevki ve heyecanı yüksek, bilgisi ve donanımıyla taze bu genç dimağlara atanma fırsatı vermeli, onları öğrencileri ile buluşturmalıyız. 

Türk Eğitim-Sen olarak zaman kaybetmeden hemen şimdi 60 bin atama istiyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.