Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “Sınıf Tekrarını Olumlu Buluyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sınıfta kalmanın olmamasının eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtığına, dört işlemi bilmeden lisenin bitirilmesine dikkat çekerek, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren, ortaokul ve liselerde sınıf tekrarı sistemine yeniden geçileceğini açıklaması üzerine değerlendirmede bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sınıf tekrarı açıklamasını olumlu bulduklarını söyledi. “Ne yaparsam yapayım zaten sınıfı geçiyorum” düşüncesinin öğrencilerin motivasyonunu olumsuz etkilediğini bildiren Geylan, “Sınıf tekrarı ihtimali, öğrenme sürecinde öğretmenin etkisini artıracaktır” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un sınıf tekrarı açıklamasını yerinde buluyoruz. Bu yaklaşım, MEB’in öğretmenler odasına kulak verdiğini gösteriyor, bu itibarla teşekkür ediyorum.
Şu bir gerçektir ki; “Ne yaparsam yapayım zaten sınıfı geçiyorum” düşüncesi öğrencimizin derse karşı motivasyonunu olumsuz etkilenmekte.

Öte yandan öğretmen NOT VERENDİR. Dolayısıyla sınıf tekrarı ihtimali, öğrenme sürecinde öğretmenin etkisini artıracaktır.

Notun belirleyici olması, sınıfta kalmanın geri gelmesi, aslında velinin çocuğunu daha iyi tanıması ve fark etmesini de sağlayacaktır. Bu durum, aynı zamanda velinin çocuğu üzerinde gerçekçi beklenti oluşturmasının yanı sıra öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre doğru yönlendirilmesine de katkısı olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.