Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Türk-Japon Bilim Ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulumuna Onay

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyetinde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulmasına dair anlaşma, Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandı.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Milletlerarası Andlaşma’da, Türkiye Cumhuriyetinde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulmasına dair anlaşmanın, Bakanlar Kurulunca onaylandığı belirtildi. Buna göre, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJÜ),taraf ülkelerin ortaklık esasına dayanarak İstanbul’da devlet üniversitesi olarak kurulacak ve yükseköğretim kanunlarından muaf olacak.

Resmi dili İngilizce olacak üniversiteden mezun olanlar, Japonya Üniversiteleri ile birlikte çift ya da ortak diploma alabilecek.

Üniversitenin kurulumunda arazi, bina ve altyapı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından sağlanırken, üniversite ile ilişkili laboratuvar malzemelerinin temini, okul binası inşasında yardım, Japon Kültür ve Dil Merkezi’nin desteklenmesi ve TJÜ öğrencilerine Japonya’da öğrenim görme fırsatının sağlanması Japonya Hükümeti tarafından sağlanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.