Ufuk Üniversitesi Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydiler

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ gerçekleştirildi.

Ufuk Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ Balgat Kampüsü Dr. Rıdvan Ege Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Törende açılış konuşmasını yapan Ufuk Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Fikri İçli, hekimlik uygulamalarını başlattıklarını belirterek, 1’nci sınıf öğrencilerinin hasta ile tanışacaklarını ifade etti.

TEZCANER: BU ANLAYIŞ İLERDEKİ MESLEKİ HAYATINIZA ÖNEMLİ BİR KATKIDA BULUNACAK

‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin tıp eğitimine adım atmış öğrenciler için lisans öğrenimlerinin başlangıcında düzenlenen ritüel bir tören olduğunu hatırlatan Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tevfik Tezcaner, “Beyaz Önlük Töreni, daha hasta ile karşılaşmadan siz sevgili tıp öğrencileriyle bir mesleki sembolü buluşturma ayrıcalığı taşır. Mesleğinizin manevi yönünü kavramada bu ayrıcalığın önemli bir yönü olduğu kanısındayım. Sağlık dünyasına yeni adım atan sizlerin bu anlayışa sahip olmanızın ilerdeki mesleki hayatınızda önemli bir katkıda bulunacağına kuşku yoktur” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.