Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir Doğuş Balbay

Üniversite ek yerleştirme başvuru süresi bugün sona erecek

ANKARA (ANKA) -Üniversite adaylarının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan ek yerleştirme başvuruları bugün sona erecek. Sadece elektronik ortamdan yapılabilen tercih işleminin bugün 23.59’a kadar yapılması, ek yerleştirme ücreti olan 15 Liranın ise tercih işlemi yapıldıktan sonra 24 Ağustos’a kadar yatırılması gerekiyor.

2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlara 2015-ÖSYS ek yerleştirme ile başvurup tercih yapabilmek için, 2015-ÖSYS'ye başvuru yapılmış olması ve hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. Adayların 2015-ÖSYS için 30 tercih hakkı bulunuyor.

Tercih işlem ücretini bankadan ödemek isteyen adaylar resmi iş günlerinde ve mesai saatlerinde yapabilecek. Ödeme işlemi, bankadan ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos saat 23.59'da sona erecek. Süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamayacak ve ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak. (ANKA)

(HND/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.