Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha yeni metro vagonları ak parti Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Bir İlk…

Mobilya tasarımının Türkiye’deki önemli merkezlerinde Siteler yepyeni bir eğitim modeline ev sahipliği yapmaya başladı. Arcora Mobilya ve Mimarlık Şirketi ile Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde çok değerli bir projeye imza attı.


“Tasarla,Planla,Üret” 
Mottosuyla yola çıkarak, İç Mimarlık eğitimi alanında Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan proje yönetiminin ve mobilya imalatının tüm aşamalarına ilişkin teorik ve pratik bilgilerin “yerinde ve yaparak öğrenme” yaklaşımıyla aktarılacağı katılımcı ve yenilikçi eğitim modelinin uygulanması amacıyla müfredatı oluşturulan 3 kredilik “İç Mekanın biçimlenişi” dersi, açılışı Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara İl Müdürü Vehbi Konarılı tarafından yapılan  Arcora Garage Academy bünyesindeki özel tasarlanmış atölye ve stüdyolar da gerçekleştiriliyor. 
İç mimarlık öğrencilerinin mesleki uygulama bilgi ve becerilerini desteklemeyi hedefleyen Arcora Garage Academy üniversitede teorik bilgi ve tasarım eğitimi alan öğrencilerin, özellikle ahşap imalatına yönelik uygulama alanında, sanayi destekli eğitim ortamlarında, teorik ve uygulamalı bilgiye erişmelerine, üretim süreçlerine gözlemci ve uygulamacı olarak katılımlarına olanak  sağlayacak. 

Projenin mimarı ve ARCORA Mimarlık&Mobilya firmasının sahibi GÖKHAN UYSAL projeyi değerlendirdi. 
Uysal; "Geleceğin iç mimarlarının ürettikleri ilk projelerine katkıda bulunmak bizi çok heyecanlandırıyor. Her yıl 80 öğrenciyi atölyemizde ahşapla, tutkalla, makinalar ve mesleğin gerektirdiği tüm araç gereçle deneyimli ustalar ve eğitmenler aracılığıyla tanıştıracağız. Öğrenciler hem malzemeyi tanıyacaklar hem de ustalarımız ve eğitmenlerimizden proje yönetiminin tüm inceliklerini öğrenecekler" ifadesini kullandı.

Uysal; TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı gibi ulusal kaynakların yanı sıra Avrupa Birliği Erasmus+, Uluslararası Kalkınma Ajansları gibi uluslararası kaynaklara yönelik işbirliği çalışmalarının devam ettiğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.