Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd esnaf Koronavirüs TarımÜFE 10 Kasım amerika vakıfbank terörist tsk çin

Üniversitelerin tıbbi malzeme ihtiyacı Sağlık Bakanlığı'nca karşılanacak

 

ANKARA (ANKA)- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokoller ile üniversite hastaneleri tıbbi malzeme ihtiyaçlarını ve terkin durumundaki ambulansları Sağlık Bakanlığı envanterinden temin edebilecek.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, üniversite hastanelerinin tıbbi malzeme ihtiyaçlarını Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından temin edebilmeleri amacıyla Bakanlık ve YÖK arasında protokoller imzalandı.

Protokoller çerçevesinde Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından temin edilecek tıbbi malzeme bedelleri, ilgili üniversite hastanesinin Sosyal Güvenlik Kurumundan olan alacaklarından, mal bedellerini karşılayacak kadar olan kısmının ilgili sağlık kuruluşuna geçirilmesi suretiyle ödenecek. Ödeme temin edilen malzemelerin üniversite hastanesine tesliminden itibaren dört ay içinde yapılacak. Protokol iki yıl süreyle geçerli olacak.

Devlet yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler tarafından uygulamalı eğitimlerde eğitim materyali olarak kullanılması amacıyla Sağlık Bakanlığı envanterinde, terkin durumunda bulunan ambulansların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında yükseköğretim kurumlarına devri yapılacak. Protokol imzalandığı tarihten itibaren üç yıl süre ile geçerli olacak.(ANKA)

(HND/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.