Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin bugünün gündem özeti Hakkari Muhbir ysk çin pkk Anka Haber Gündem Özeti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Uşak Üniversitesi’ndeki 'Not Krizinde', Uşak Milletvekili Yalım, Öğrencilere Destek Verdi

Uşak Üniversitesi’nde uzaktan eğitim üzerindeki not ve ders kayıtlarının silinmesinin ardından tepki gösteren öğrencilere destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, öğrencilerin sınav yerine, ödev yapmak istediklerini belirtti.

Uşak Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sistem odasında çalışma yapılacağı ve çalışma sebebiyle uzaktan eğitim sisteminin bir süre erişime kapalı olacağı bildirildi. Sistem, 30 Kasım 2020 Pazartesi günü tekrar erişime açılmasının ardından, sisteme giren öğrenciler tüm ders kayıtlarının ve ödevlerinin silindiğini fark etti. Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden üniversite yönetimine tepki gösterilirken, üniversiteden de bir açıklama yapılarak, sınav tarihlerinin 1 hafta ertelendiği dile getirildi. Öte yandan Eylül ayından itibaren kayıtları silinen derslerle ve notlarla ilgili açıklama yapılmadı.

“Sınav Değil Sınavların Yerine Ödev Yapmak İstiyorlar”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, notların silinmesine dair sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yalım paylaşımında, “Uşak Üniversitesi'nde gerçekleşen sistem yenileme çalışması sonrası ders kayıtları ve notların tamamı silinmesi üzerine üniversite öğrencileri mağdur edildi, salgın sonrası online eğitim gören öğrenciler sınav değil sınavların yerine ödev yapmak istiyorlar. Canlı derslerin verimliliği konusunda tüm Türkiye’de bir soru işareti zaten mevcut. İnternet üzerinden gerçekleştirilen sınavlardan alınan notlar, öğrencinin seviyesini tespit etmek için uygun değil” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.