Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB

Yabancı Akademisyenler Yıllık İzne Çıkabilecek

YÖK, Darbe girişimi sonrası 18 Temmuz 2016 tarih ve 29774 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesinin yabancı uyruklu öğretim elemanlarını kapsamadığını bildirdi. 
Bu konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Yüksek Öğretim Kurumu, Başkanlığımızca, yükseköğretim Kurumlarında görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanlarının tabi olduğu mevzuat hükümleri ve alınan hizmetin niteliği dikkate alındığında yabancı uyruklu öğretim elemanlarının durumları hususunda 20.07.2016 tarihinde Başbakanlıktan görüş sorulmuş ve bu kişilerin söz konusu genelge kapsamında değerlendirilmemesi konusunda girişimde bulunulmuştur.
21.07.2016 tarihinde ilgili göndermiş olduğumuz yazımıza Başbakanlıktan gelen cevapta , yabancı uyruklu öğretim elemanlarını genelge kapsamı dışında tutmaktadır. Söz konusu akademisyenler yıllık izinlerini yurtdışında da kullanabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.