Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Yeni Atanan Rektörlerin Seçimlerdeki Durumu Neydi?

Bu yaz döneminde rektörlük görev süresi sona eren üniversitelerde 12 Temmuz 2016’da rektörlük seçimleri yapıldı.12 Temmuz’da yapılan seçimlerin ardından Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Temmuz’da atama yapılmıştı.
Rektörlük ataması bekleyen 8 üniversitenin bekleyişi ise dün sona erdi.
 
Seçimlerde Kim Ne Kadar Oy Almıştı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün, içlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi gibi üniversitelerin de bulunduğu 8 üniversiteye rektör atandı. Atanan rektörlerin seçimlerdeki durumu ise şöyleydi:
 
Dicle Üniversitesi
Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Aslan Bilici 179 oyla en çok oyu alan isim olmuştu, onu 170 oyla Prof. Dr. Talip Gül takip ediyordu. Cumhurbaşkanı atamalarında Prof. Dr. Talip Gül rektör oldu.
 
Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım 366 oyla en fazla oyu alan aday olmuştu. Cumhurbaşkanı tarafından atanan Prof. Dr. Ömer Selim ise 124 oyla 4. sıradaydı.
 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Seçimin ilk iki ismine birbirine çok yakın oylar gelmişti; Prof. Dr. Şaban Sarıkaya 163, rektör olarak atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç ise 161 oy almıştı.
 
Ege Üniversitesi
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamaya göre Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun aldığı 232 oyla sıralamada 4. olmuştu.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi
Rektörlük seçimlerinde en çok oyu 361 oyla Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Halil Köse almıştı. Rektör olarak atanan isim olan Prof. Dr. Adnan Köse ise  240 oyla 3. sıradaydı.
 
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay 33 oyla seçimlerde 2. olmuştu.
 
Değişmeyen Rektörler
Yapılan atamalar sonucunda Fırat Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi’nin rektörleri değişmedi.
 
Fırat Üniversitesi
Seçimlerde 417 oyla en fazla oyu alan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ yeniden rektör olarak atandı.
 
İstanbul Teknik Üniversitesi
Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca 379 oyla 1. sırada yer almıştı yapılan atama sonucunda da yeniden rektör oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.