Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

YGS Türkiye İkincisinden Başarının Sırrı

Ankara Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz Sevim Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda Türkiye 2. si ve Ankara 1. si oldu. Sınava 11.sınıftan itibaren çalışmaya başladığının altını çizen Açı Eğitim Kurumları Öğrencisi Gökçe Aybeniz Sevim, kararında ders çalışmanın daha faydalı olduğunu söyledi. Gece 12’lere kadar ders çalışmadığını belirten Sevim, sınavda her denemede ne yaptıysam onu yaptım dedi.

Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı’nda Türkiye 2.si belli oldu. YGS 2.si Ankara Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz Sevim, sınava nasıl çalıştığı hakkında bilgiler verdi.



Sınav hakkında değerlendirmelerde bulunan Ankara Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz Sevim, “ Sınav salonuna 45 dakika önce gittim. Türkçe ve Matematik testlerinde zorlayıcı sorular yoktu. Soruları rahat ve sakince çözdüm. Deneme testlerinde nasıl sorulara başladıysam sınavda da o şekilde başladım. Sınav çözerken radikal değişiklikler yapmadım. Sınava hazırlanırken gece 12’lere kadar ders çalışmadım, ne kadar test çözdüğümü hesaplamadım. Herkesin anlama kapasitesi farklıdır. Benim 100 soruda anladığım konuyu başkası 50 soruda anlayabilir. Ben arkadaşlarımla ders çalışarak ders çalışmayı daha keyifli hale getirdim” dedi.

Kendinizi Başkalarıyla Kıyaslamayın
Tıp okumak istediğini dile getiren Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz Sevim, mesleğini araştırıp seçtiğini söyledi. Sevim sözlerini şöyle sürdürdü: “ Öğrencilere tavsiyem kendilerini başkaları ile kıyaslamasınlar. Bireysel olarak ilerlesinler. Bilmediklerini bilerek sınava gitsinler. Eksik oldukları konulara yönelerek anlayamadıkları soru çeşitlerini çözsünler. Ne kadar bilirseniz bilin önemli olan sınavda sakin olmak. Heyecanlı olunca bildiklerini de unuttuğunu sanıyor insan. Sınavımda rahat ve sakin olmamı sağlayan arkadaşlarıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Uyguladıkları program ile öğrenmem gerekenleri bana öğrettiler”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.