Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Yılmaz: Öğrencilerimizin Atatürkçü Düşünce Sistemini Savunmasını İstiyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda müfredat tartışmalarına ilişkin, "Bu müfredatta Atatürk’ün üstün askerlik yetenekleri ve devlet adamlığı yeteneklerini öğrenerek öğrencilerimize... onun kişilik özelliklerini örnek almasını istiyoruz" dedi. Bakan Yılmaz, "Bunlar taslak program. Sizlerden öneri bekliyorum. Sizlerden katkı bekliyorum. 10 Şubat’a kadar bu katkıyı, bu öneriyi verin” açıklaması yaptı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

Genel Kurul’da konuşan ve müfredat tartışmalarına değinen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle dedi:

“Bizim ne Atatürkçülükten uzaklaşma gibi çalışmamız var ne de böyle bir değerlendirmeyi hak edecek bir çalışmamız var. Bu iddiaların veya bu görüşlerin dayanağının olmadığını da açıklamak isterim. Müfredat değişikliği yapılıyor. Niçin yapılıyor, müfredatta yaşayan bir olgu gibidir. Öğretim programları bireysel, toplumsal, ekonomik ve bilimsel alanlarda yaşanmakta olan değişim ve gelişime bağlı olarak belirli aralıklarla güncellenir. Bizim bir önceki müfredat değişmesi 2007 yılında oldu. 10 yıla geldi. Öğrenci merkezli bir yaklaşımı öne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu müfredatta Atatürk’ün üstün askerlik yetenekleri ve devlet adamlığı yeteneklerini öğrenerek öğrencilerimize... onun kişilik özelliklerini örnek almasını istiyoruz.
Atatürk’ün dünya görüşünü ve düşüncelerini benimseyerek Atatürkçü düşünce sisteminin bir savunucusu olmasını istiyoruz. Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsetmek istiyoruz.  Biz bir taslak sunuyoruz. Bunlar taslak program. Sizlerden öneri bekliyorum. Sizlerden katkı bekliyorum. 10 Şubat’a kadar bu katkıyı, bu öneriyi verin. Katkı veren arkadaşlarım olursa da evlatlarımız adına teşekkür ediyorum.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.