Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken

“YÖK 100/2000 Doktora Öğrenci Buluşmaları” Başlıyor

Ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefi doğrultusunda, nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan unsurunu desteklemek ve ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanması amacıyla “Yeni YÖK” tarafından yükseköğretim tarihimizde ilk kez kurgulanan “YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi” kapsamında doktora eğitimi alan bursiyer öğrencilerle çeşitli buluşmalar gerçekleştirilecek.

Program kapsamında devlet üniversitelerinde doktora programlarında öğrenim gören öğrencilerle yapılacak toplantıların ilki, Ankara’da bulunan devlet üniversitelerindeki bursiyerlerin katılımıyla YÖK’te gerçekleştirilecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıya YÖK Üyeleri ile Ankara, Ankara Hacı Bayram, Ankara Yıldırım Beyazıt, Gazi, Hacettepe ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinden yaklaşık 400 öğrenci katılacak.

Başkan Saraç’ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği toplantıda, ilgili üniversitelerden bazı öğrenci ve akademisyenler de konuşmalar yapacaktır. Toplantının sonunda soru-cevap-görüş oturumu düzenlenecek.

"YÖK 100/2000 Doktora Bursları"; amacı, tasarımı ve süreçleri itibariyle ülkemiz için bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Program kapsamında Türkiye’nin gelişmesi, yüksek teknoloji üretebilmesi için yüksek mühendislikten, sağlık Ar-Ge’sine kadar ülkemizin ihtiyaç duyduğu “100 öncelikli alanda her yıl 2000 kişiye” YÖK tarafından burs verilmektedir.

Geleceğin bilim hayatını şekillendirecek nesilleri yetiştirme amacı taşıması nedeniyle “Türkiye projesi” olarak da adlandırılan YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında 2016- 2017 Eğitim – Öğretim yılından bu yana 3700’e yakın kişi doktora eğitimlerini sürdürmektedir.

Anahtar Kelimeler:
YökYÖK Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.