“YÖK 100/2000 Öğrenci Buluşmaları"nın İkincisi Antalya’da Gerçekleştirilecek

“Yeni YÖK” tarafından ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefi doğrultusunda, ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanması, nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan unsurunu desteklemek amacıyla yükseköğretim tarihimizde ilk kez uygulanan “YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı” kapsamında devlet üniversitelerinde doktora eğitimi alan öğrencilerle buluşmaların ikincisi Antalya’da gerçekleştirilecek.  

İlki Ankara’da YÖK Başkanlığında gerçekleştirilen buluşmaların ikincisi 29 Nisan 2019 tarihinde Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Akdeniz, Anadolu, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Eskişehir Teknik, Eskişehir Osmangazi, Isparta Uygulamalı Bilimler, Konya Teknik, Necmettin Erbakan, Pamukkale, Selçuk ve Süleyman Demirel Üniversitesinde YÖK 100/2000 Burs Programı kapsamında doktora eğitimi alan yaklaşık dört yüz bursiyer öğrenci ve bu üniversitelerin rektörleri katılacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği buluşma toplantısında, “YÖK 100/2000 Doktora Bursiyeri Olmak” ve “Deneyimler ve Tavsiyeler” başlıklı bölümlerde öğrenciler ve ilgili akademisyenler tarafından burs projesine ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalar gerçekleştirilecek.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın moderatörlüğünde,  YÖK Proje Geliştirme ve Destekleme Dairesinden yetkililerle birlikte yapılacak “YÖK 100 / 2000 Doktora Bursiyerleri Durum Değerlendirmesi Sunumu”nun ardından bursiyer öğrencilerle gerçekleştirilecek olan soru-cevap-görüş oturumu ile YÖK 100/2000 öğrenci buluşması tamamlanacak.

Buluşma toplantısının ardından Akdeniz Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda, YÖK Başkanı Saraç’ın başkanlığında, toplantıya katılan rektörlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilecek olup bu toplantıda bölge üniversitelerinin mevcut durumları etraflıca ele alınacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.