Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri

YÖK 100/2000 Projesinin 4. Çağrı Dönemini Başlattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) gelecek 10 yılda öncelikli gördüğü 100 alanda 2000 doktora öğrencisine burs vereceği 100/2000 Projesi’nde yapılan dördüncü çağrı kapsamında destek verilmesi kararlaştırılan üniversiteler ve alanları açıkladı.

YÖK, doktora burs programı kapsamında Türkiye’nin içinde bulunacağı küresel rekabet için önemli gördüğü bölümlere destek veriyor. Lisans veya yüksek lisans mezunlarının yanında çalışan doktora öğrencilerinin de başvurabileceği burs için doktora eğitimine başlamış olanların tez yazma aşamasına gelmemesi şartı aranıyor. Proje kapsamında 75 üniversiteye 392 alt alanda 2000 kontenjan ayıran YÖK, 14 Eylül’e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemlerinin duyuruları için öğrencileri ilgili üniversitelerin web sitelerine yönlendirdi. YÖK, daha önceki üç çağrı dönemindeki başvurular sonucunda 2200 öğrenciye ayda 2000 TL burs vermişti.

“Nitelikli Bilgi” ve “Nitelikli İnsan” vurgusuyla “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” şeklinde nitelendirdiği bölümlere destek veren YÖK için buradan başarıyla çıkan öğrenciler, OHAL döneminde üniversitelerden KHK’lerle yapılan ihraçların sonucunda boşalan öğretim üyeleri kadrolarını dolduracak. Projeyle tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkarmak amaçlanıyor.

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Yok

75 üniversite burs kapsamına dâhil edilirken öne çıkan bazı bölümler şunlar: Robotik, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Biyoteknoloji, Davranışsal Ekonomi, Mimarlık, Mikro ve Nanoteknoloji, Para Politikası, İnşaat Mühendisliği. Mühendislik bölümleri ve ekonomi alanlarının desteklendiği anlaşılırken İletişim Çalışmaları bölümü de kontenjan listesinde yer buldu. Listede dönemin revaçta olan bölümlerinden ve geleceğin mesleği diye nitelendirilen Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliğinin yer almadığı dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.