Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

YÖK Başkanı Rektörlüklere Görevlendirme Yapabilecek

Rektörlük kadrosunun boşalması halinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı görevlendirme yapabilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile mevzuatta çeşitli değişiklikler yapıldı. Kararla İçişleri Bakanlığı hizmet birimlerinden Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın adı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü şeklinde değiştirildi ve İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı adıyla yeni bir hizmet birimi kuruldu. Yeni kurulan İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı’nın görevleri arasında iç güvenlik stratejileri belirlemek, araştırma, analiz ve değerlendirme çalışmaları yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek, halkla iletişimi sağlamak, güvenlik kurulumlarına ve ilgili kurumlara stratejik bilgi desteği sağlamak yer aldı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Adalet İşleri ve Kanunlar Genel Müdürlüğü’nün adı da Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü oldu.

HELAL AKREDİTASYON KURUMU’NA HUZUR HAKKI

Cumhurbaşkanlığı kararına göre rektörlük kadrosunun boşalması halinde YÖK Başkanı görevlendirme yapabilecek. Helal Akreditasyon Kurumu’nun yönetim kurulu başkanı ve üyelerine uhdesinde kamu görevi bulunanlara aylık 943 lira, kamu görevi bulunmayanlara aylık bin 415 lira huzur hakkı ödenebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.