Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı tsk HAVA HAREKATI süt ihracat DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca türk silahlı kuvvetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi beşiktaş

YÖK Başkanı Saraç'tan BAP Yönetmeliği Hakkında Bilgilendirme

YÖK Başkanı Yekta Saraç, 26 Kasım’da yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Hakkında Yönetmelik’e ilişkin bilgilendirmede bulundu.

YÖK Başkanı Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üniversitelerin yeni BAP Yönetmeliği hakkında bilgi verdi. Saraç’ın paylaştığı açıklamada, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefi dikkate alındığında, yükseköğretim odaklı iki önemli stratejinin, nitelikli bilgi ve nitelikli insan kaynağı olduğuna dikkat çekilerek, “Bu bağlamda 2002 tarihinde yayınlanan ‘Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Hakkında Yönetmelik’in, güncellenmesi aciliyet kesbetmişti. Bu süreç ile ilgili olarak Yeni YÖK tarafından ilk defa oluşturulan Üniversite-Sanayi İşbirliği Daimi Komisyonu, bir süreç başlatmış ve ‘Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliği’ yeni baştan hazırlanmıştır” denildi.

“BAP KOMİSYONLARI YETKİNLİĞİ ÖNCELEYEN BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR”
YÖK’ün sorumluluğundaki konuları katılımcı bir yaklaşımla değerlendirdiğinin ve gerekli düzenleyici kararları alındığının belirtildiği açıklamada, yönetmelik taslağının askıya çıkarılmasının ardından ilgili tüm paydaşlardan görüşler alınarak yönetmeliğe son şeklinin verildiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:
“İlgili Yönetmelik 26 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu yönetmelikle,
BAP Koordinasyon Birimlerinin görev alanı üniversitelerimizin bütünsel araştırma süreci yönetimi yaklaşımı ile yeniden tanımlanmış ve genişletilmiştir.
Fikri mülkiyet ve telif haklarına yönelik olarak dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler kapsamında düzenlemeler yapılmıştır.
BAP Komisyonları yetkinliği önceleyen bir yapıya dönüştürülmüştür.
Rektörün onayına bağlanan sözleşmelerin süreçleri hızlandırılmıştır.
Proje gelişme raporları ve buna ilişkin düzenlemelerde üniversitelerimize daha fazla yetki verilmiştir.
Ödenekler ve muhasebe işlemlerine yönelik olarak yıllar içinde değişen düzenlemelere uyumlu hale getirilmiştir.
Yeni YÖK'ün öncülüğünde gerçekleştirilen bu önemli gelişmenin üniversitelerimiz için hayırlı olmasını diliyor ve bu sürece katkı veren başta Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Sayıştay yetkili birimlerine ve ilgili tüm ilgili paydaşlara teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile Türk yükseköğretim sistemimize daha iyi noktaya taşımak için gerekli mevzuat düzenlemelerinin devam edeceğini de kamuoyuna bildiririz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.