Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat

YÖK Başkanı Saraç: Türkçe Ve Matematik Sınavın Merkezinde Olacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemiyle ilgili “Türkçe ve Matematik bu sınavın merkezinde olacak” dedi.

YÖK Başkanı Saraç, 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde üniversiteye giriş sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saraç, yalın ve sade bir sitemin kaçınılmaz olduğunu belirtti ve şu anki sistemin iki aşamalı olduğunu hatırlatarak “İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız” dedi.

“SORULAR ESKİSİ GİBİ MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINDAN OLACAK”

Yeni siteme ilişkin “Türkçe ve Matematik bu sınavın merkezinde olacak” diyen Saraç, 18 sekiz puan türünü de azaltmayı düşündüklerini belirterek “Sorular yine eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.