Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

YÖK, Kapatılan Vakıf Üniversiteleriyle İlgili Soruları Yanıtladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kendi sitesinde yayımladığı açıklamayla "Kapatılan Vakıf Üniversitelerindeki Öğrencilerin İşlemleri ve Tercih Süreci İle İlgili sıkça sorulan soruları" yanıtladı.

Darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 15 vakıf üniversitesi kapatılmıştı. YÖK'ten geçtiimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, kapatılan vakıf üniversiteleri öğrencilerinin kayıtları koordinatör üniversiteye aktarılacaktı. Buna göre, tüm öğrencilerin üniversiteye kayıt oldukları yıldaki ÖSYSDGS puanları ile kayıt yaptırdıkları programların tüm üniversitelerdeki taban puanları esas alınacak,  yapılacak tercihlere göre ÖSYM merkezi olarak yerleştirecekti. Öğrencilerin bilgileri önce koordinatör üniversitelere, ÖSYM’nin yerleştirmesinin ardından da yerleştikleri üniversitelere aktarılacaktı. 

YÖK'ün açıklamasından sonra öğrencilerden gelen, "Tercih sonrası tüm öğrenciler yerleştirilecek mi? Tercihlerimizi devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarından yapabilir miyiz? DGS ile yerleştirildim. Tercihte bulunabilecekmiyim?" gibi soruları YÖK kendi sitesinden yaptığı açıklamayla cevapladı.

YÖK, tercih sonrası tüm öğrencilerin yerleşeceğini, öğrencilerin tercihlerini devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarından yapabileceğini söyledi, yatay geçiş başvurusu sürecinde eş zamanlı olarak tercih yapabileceğini açıkladı.

Kapatılan Vakıf Üniversitelerindeki Öğrencilerin İşlemleri igili sıkça sorulan sorular ve cevaplarına buradan ,

Kapatılan Vakıf Üniversitelerindeki Öğrencilerin Tercih Süreci ile ilgili sıkca  sorulan sorular ve cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.




 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.