Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Kent Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti

YÖKDİL Sınavı YÖK’ün Koordinesinde ÖSYM Tarafından Gerçekleştirilecek

YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık “ÖSYM” tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında uygulanmaya devam edecek.

Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler'den yapılan açıklamada; “Yeni YÖK” olarak, yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz “alana özgü tek yabancı dil sınavı” olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK’ün koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı.

YÖKDİL sınavının sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerine teşekkür ederiz.

2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık “ÖSYM” tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında uygulanmaya devam edecektir. 2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 03 Kasım 2019 tarihinde, “Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce” dillerinde, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında yapılacaktır.

"Akademisyen dostu Yeni YÖK" olarak kurguladığımız YÖKDİL Sınavı yine YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından yapılmaya devam edilecek olup, sınav tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM’nin sınav takviminde yer alacaktır." denildi. 

Anahtar Kelimeler:
Yökösym
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.