YÖK’ten Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Yaşanan Saldırıya İlişkin Açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, “Olayın arka planında yer alan hususlar, adli merciler tarafından yürütülen inceleme ve soruşturmalar sonucunda aydınlanacaktır. Başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi camiası olmak üzere bütün akademi camiamızın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Saraç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde bir araştırma görevlisinin 4 kişiyi öldürdüğü saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Saraç'ın açıklaması şöyle:

“Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde bir araştırma görevlisinin silahlı saldırısı sonucu bir fakülte sekreteri, bir araştırma görevlisi ve ikisi de doktor öğretim üyesi olmak üzere dört üniversite personelimizin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Olayın arka planında yer alan hususlar, adli merciler tarafından yürütülen inceleme ve soruşturmalar sonucunda aydınlanacaktır. Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Saldırı neticesinde görevleri başında hayatını kaybeden fakülte sekreterimize ve akademisyenlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.