Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

YÖK’ten Kamu Görevinden Çıkarma Esasları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, üniversite personelinin kamu görevinden çıkarılması için hazırlanacak raporun esaslarını belirledi. Kamu görevinden çıkarma teklifini üniversitelerde oluşturulacak komisyon kaleme alacak.

YÖK, üniversiteler tarafından gönderilecek kamu görevinden çıkarma tekliflerine ilişkin hazırladığı genelgeyi üniversitelere gönderdi. Genelgeye göre kamu görevinden çıkarma tekliflerini içeren dosyayı rektörlüklerce kurulan komisyon hazırlayacak. Komisyonda kamu görevinden çıkarılması teklif edilen kişi ile husumeti olanlar bulunmayacak. Komisyon üyeleri disiplin cezası olmayan, idari tecrübesi bulunan ve inceleme yapılan kişilerden daha üst ya da denk personel arasından seçilecek. Kamu görevinden çıkarma teklifi dosyası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53/A maddesindeki usullere uygun oluşturulacak ve hukuki nitelikte somut bilgi, belge ve bulgular ile temellendirilecek.

Kamu görevinden çıkarılması teklif edilecek personele hakkında toplanan bilgi, belge ve bulgulara karşı yedi günden az olmayan savunma süresi verilecek, savunma hakkı tam ve eksiksiz kullandırılacak. Savunmanın kabul görmemesi halinde reddin nedeni komisyon raporunda gerekçelendirilecek. Gerekçede isnat edilen delillerin zikredilmesine dikkat edilecek. Çıkarma teklifine esas komisyon raporu mutlaka Üniversite Yönetim Kurulunda görüşülerek karara bağlanacak. Öte yandan raporda rektörün personelin çıkarılması yönündeki kanaati de “açıkça” belirtilecek. Rapor bir dizi pusulasına bağlanarak YÖK’e gönderilecek.

Anahtar Kelimeler:
YökYükseköğretim Kurulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.