Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Ziya Öğretmen, EBA Mobil Destek Aracında Canlı Derste

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Yassıören Köyündeki EBA Mobil Destek Aracında öğrencileri ziyaret etti. Araçla Soğulcak Köyüne de giden Bakan Selçuk, öğrencilerin canlı derslerine katıldı, çocuklarla beraber oyunlar oynadı, onlarla sohbet etti. Öğrencilerin her nerede olurlarsa olsunlar EBA Destek Merkezleri ve EBA Mobil Destek Araçları'ndan faydalanabildiğini ifade eden Bakan Selçuk, hiçbir çocuğun eksiği kalmasın diye gayret içinde olduklarını belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecindeki öğrencilere alternatif destek sunmak üzere 14 bin 273 EBA Destek Noktası ve 164 EBA Mobil Destek Aracı ile köylerden mezralara kadar uzanan geniş bir alanda saha çalışmalarını sürdürüyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan EBA Mobil Destek Araçları'ndan birinin yolculuğuna eşlik etti. Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Yassıören köyünde, Köy Konağı önünde öğrencileri ağırlayan EBA Mobil Destek Aracı'ndaki lise öğrencileriyle buluşan Ziya Öğretmen, öğrencilerin öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarına sürpriz yaparak canlı derslere de katıldı. 

Bakan Selçuk ders bitiminde öğrencilerle sohbet ederek küçük birer hediyeyle vedalaştıktan sonra mobil destek ekipleriyle 2 kilometre uzaklıktaki Soğulcak Köyüne hareket etti.  

Araç, eski köy ilkokulunun bahçesine konuşlandı. Bu kez Ziya Öğretmen çocukları bekledi. Aracın misafirleri bu kez ilkokul ve ortaokul öğrencileri oldu. 6 öğrenci canlı derslerine Bakan Selçuk ile birlikte katıldı. Selçuk, çocukların öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla sohbet etti. Çocuklar uzaktan eğitimi, okullarına özlemlerini anlattı. 

Selçuk: EBA Destek Noktaları ve Mobil Destek Araçları uluslararası camianın ilgisini çeken bir proje

Bakan Selçuk, çocukların her nerede olurlarsa olsunlar EBA Destek Merkezleri ve EBA Mobil Destek Araçları'ndan faydalanabildiğini ifade etti. Köyde bulunma nedeninin sadece çocuklarla ders çalışmak olmadığını anlatan Selçuk, onlarla birlikte oyunlar da oynayacağını dile getirdi. Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "EBA Destek Merkezi'miz zaten belli aralıklarla gelip hizmetini sürdürüyor. Ama bugün birlikte geldik ve tabletlerimizle geldik, Gezici Destek Merkezi'mizle geldik. Öğretmenlerimizin çabalarıyla, öğretmenlerimizin destekleriyle çocuklarımızın hiçbir eksiği kalmasın düşüncesindeyiz ve bu, dünyada gerçekten çok özel bir yeri olan ve uluslararası camianın da dikkatini çeken bir proje EBA Destek Merkezi ve Gezici Destek Merkezleri...

Bu proje ile biz özellikle imkânları kısıtlı olan çocuklarımızın imkânlarını geliştirmek ve onları eğitimde herhangi bir eksikle karşılaştırmamak için bir çaba sarf ediyoruz. Binlerce EBA Destek Merkezini tüm Türkiye'deki il müdürlerimiz,  ilçe müdürlerimiz,  diğer sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz el birliğiyle hayata geçirdiler. Çocuklarımızı burada izlemek, öğretmenlerimizle beraber onların gelişimlerini görmek gerçekten bizi çok mutlu ediyor ve ulaştırdığımız tabletlerle bütün bu destek merkezi ve araçlarla herhangi bir eksiklik olup olmadığını da araştırmalar vasıtasıyla saptıyoruz. Bilim insanların desteğiyle sahada eğitimle ilgili, erişilebilirlikle ilgili, çocuklarımızın öğrenme kayıplarıyla, ihtiyaçları ile ilgili her türlü durumu analiz edip raporlaştırıyor ve daha sonra bunları politikalara dönüştürüyoruz. Bugün tabii çocuklarla beraber sadece EBA Destek Merkezi'nde ders çalışalım diye gelmedik, çocuklarla oyun da oynayacağız."

Velilere teşekkür 

Bakan Selçuk, ziyareti vesilesiyle çocukların eğitimine katkı sağlayan tüm Gezici Destek ekiplerine teşekkürlerini şu sözlerle ifade etti: "Bu güzel köyde çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayan, destek veren tüm arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum çünkü bu işler gönülle yapılan işler, bu işler yürekten yapılan işler, bu işler el birliğiyle hep beraber yapılan işler... Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." 

Bakan Selçuk'un bir teşekkürü daha vardı. Selçuk, velilerin bu dönemde okul aile işbirliğinin önemli bir örneğini sergilediğini belirterek şöyle konuştu: "Okul aile işbirliğinin gerçek manasını yaşama fırsatı bulduğumuz bu salgın döneminde velilerimizin eğitime katkıları, velilerimizin çocukların motivasyonuna katkıları, öğretmenleriyle beraber bir ekip gibi çalışıyor olmaları bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ben bundan dolayı da velilerimize çok özel olarak teşekkür ediyorum."

EBA Mobil Destek ekipleri her türlü mevsim koşulunda yollarda

Dersler tamamlandığında EBA Mobil Destek ekipleri için yolculuk devam ediyordu. Bakan Selçuk, ulaşılmayan hiçbir köy, hiçbir çocuk kalmasın diye zor kış koşullarında da özveriyle görevlerini yapan destek ekiplerine teşekkür ederek, onları uğurladı.

Bakan Selçuk öğrencilerle kar topu oynadı

EBA Mobil Destek Aracı başka bir köye giderken Bakan Selçuk, Soğulcak'ta çocuklarla kar topu oynadı. Selçuk o sırada çekilen fotoğrafı, "Resmi bir okul ziyaretindeyiz. Saygıdeğer protokol karşımda. Açılışı da bakan yapıyor" notuyla sosyal medyada paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.