Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

-SHOW RADYO’NUN SATIŞINDAN ELDE EDİLEN İHALE BEDELİ ALACAKLILARA PAYLAŞTIRILDI

ANKARA(ANKA) - Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışından elde edilen 8 milyon 110 bin dolarlık ihale bedelinin alacaklılara paylaştırılması işi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ilan edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 30 Nisan 2013 3 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen açık artırma pazarlık ihalesi neticesinde 8 milyon 110 bin dolar bedelle Planet Yerli Televizyon Yayıncılığı A.Ş.ye Fon Kurulunun onayına sunulmak üzere ihale edildi.

İhale Fon Kurulunun 26 Eylül 2013 tarih ve 2013/257 sayılı kararı ile onaylandı ve 8 milyon 110 bin dolar ihale bedeli TMSF'nin ilgili hesabına yatırıldı. İhale bedeli, Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü içerisinde mal, hak ve varlıkları bulunan Aks Radyo ve Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş. ve Medya İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.nin tüm borçlarını karşılayamaması nedeniyle 8 milyon 110 bin dolar ihale bedelinden öncelikle 13 bin 44 TL satış masrafı çıkarıldıktan sonra kalan ihale bedeli ve ihale bedeline ödeme gününe kadar işleyecek faizi şöyle paylaştırıldı:

"Geçmiş dönem borcu olarak TMSF'ye 4 milyon 38 bin 34,24 TL pay ayrılmasına; Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına 1 milyon 92 bin 516,77 TL pay ayrılmasına; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına 330 bin 670,08 TL pay ayrılmasına; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 134. maddesi gereğince bakiye ihale bedeli ile ihale bedeline ödeme gününe kadar işleyecek faizin TMSF'ye ayrılmasına, bu bedel 6 milyar 576 milyon 887 bin 651 TL'lik TMSF alacağının tamamını karşılamaya yetmediğinden Fon'un bakiye alacağının ödenmesine yer olmadığına; ihale bedelinden kalan miktar olmadığından diğer alacaklılar (haciz vs) ile İhale Şartnamesinde alacak bildiriminde bulunan alacaklıların sıralamaya alınmasına mahal olmadığına karar verildi." (ANKA)

(AR/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.