Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı tsk HAVA HAREKATI süt ihracat DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca türk silahlı kuvvetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi beşiktaş

-TÜRK GIDA İHRACATÇILARI JAPONYA'DAN TİCARİ BAĞLANTILARLA DÖNDÜ

-Türk gıda ihracatçıları, Japonya'ya ihracatlarını arttırmak için 3-6 Mart tarihlerinde Japonya'nın Chiba kentinde düzenlenen Foodex Japan 2015 40. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'na 38 firma ile çıkartma yaptı. Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi.

İZMİR(ANKA) - Türk gıda ihracatçıları, Japonya'ya ihracatlarını arttırmak için 3-6 Mart tarihlerinde Japonya'nın Chiba kentinde düzenlenen Foodex Japan 2015 40. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'na 38 firma ile çıkartma yaptı. Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, gıda tüketiminin büyük bölümünü ithalatla karşılayan ve yıllık gıda ithalatı 60 milyar dolara ulaşan Japonya'ya Türkiye'nin gıda ürünleri ihracatının artması amacıyla Uzakdoğu'nun en büyük gıda fuarı Foodex Japan Uluslar arası Gıda Fuarı'na 18. Kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Türk gıda ihracatçıları açısından başarılı ve verimli bir fuarı geride bıraktıklarını, Japonya'da Türklere ve Türk ürünlerine yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 2014 yılında ihracatındaki düşüşe rağmen Japonya'ya yaptığı gıda ihracatının yüzde 14'lük artışla 172 milyon 704 bin dolara ulaştığını vurgulayan Ünlütürk, "Japonya, 130 milyon nüfuslu, kaliteli gıda ürünleri tüketim alışkanlığına sahip bir ülke. Türk gıda sektörü için hedef pazarlardan bir tanesi. Foodex Japan Fuarı, Türk gıda ihracatçılarının hedefine ulaşmasında çok önemli" dedi.

Uzak Doğu'nun en büyük gıda fuarı olan FOODEX Japan Fuarı'na bu yıl, 83 ülke ve bölgeden yaklaşık 2800 firma katıldı. Fuarda Türkiye 792 metrekarelik stant ile yer alırken, Türkiye'den milli katılım ile 35, bireysel olarak 3 firma olmak üzere toplam 38 firma iştirak etti. 4 gün boyunca süren fuarı 77 bin 361 kişi ziyaret etti.

Foodex Japan Fuarı'nda 792 metrekarelik Türkiye standında aralarında Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'nunda yer aldığı 35 Türk firma/kuruluşu fuara iştirak etti ve zeytinyağı, makarna, bulgur, dondurulmuş meyve ve sebze, kuru meyve, şekerli mamuller, meyve suyu, leblebi, helva, reçel, lokum gibi ürünleri sergiledi. (ANKA)

(AR/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.