Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

2018 Yılsonu Enflasyon Tahmini Yüzde 7

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, para politikasındaki sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, “Enflasyonun 2018 yılı sonunda yüzde 7 düzeyine düşürülmesi, sonrasında ise kademeli olarak yüzde 5’lere doğru çekilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, bugün İstanbul’da yılın son Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısında konuştu. Çetinkaya konuşmasında son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetin güçlü seyrettiğine işaret ettiğini belirterek, iç talepteki iyileşmenin devam ettiğini ve dış talebin ihracat üzerindeki olumlu etkisinin sürdüğünü ifade etti.

“PARA POLİTİKASINDAKİ SIKI DURUŞ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR”

Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyelerin ve çekirdek enflasyon görünümünün fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaya devam ettiğini belirten Çetinkaya, “Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Çetinkaya, 2018 yılı sonunda enflasyonun yüzde 7 düzeyine düşürülmesi gerektiğini, sonra ise kademeli olarak yüzde 5’lere doğru çekilmesinin amaçlandığını açıkladı. Çetinkaya, “Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.