Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

“2019 Türkiye’nin İleri Teknolojili Üretim Ve İhracatla Büyümeyi Sağlayacağı Bir Yıl Olacak”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 2019 yılının Türkiye ekonomisinin reformlarını tamamladığı ve ileri teknolojili üretim ve ihracatla büyümeyi sağlayacağı bir yıl olması temennisinde bulundu. 

Baran, yazılı bir açıklama yaparak 2018 yılını değerlendirdi ve 2019 yılına ilişkin dilek ve öngörülerini paylaştı. Türkiye ekonomisinin son 15 yıldaki parlak gelişiminin ardından, birkaç yıldır büyük sınavlar vermek zorunda bırakıldığını kaydeden Baran, 2016’da darbe teşebbüsüyle başarılı olamayanların 2018 yılında ekonomik saldırılarla Türkiye’yi kıskaca almaya çalıştığını hatırlatarak,  “Ekonomik saldırılarla Türkiye’yi yıpratmak isteyenler gördüler ki Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Millet ve hükümet el birliğiyle bütün sıkıntıların üstesinden geliyor” dedi.

"Hükümet reel sektörün sesine kulak verdi ve ekonomideki daralmanın önüne geçti"

Baran, Ağustos ayında kurlarda yaşanan dalgalanmanın birçok sektöre olumsuz yansıdığını ancak zamanında ve doğru alınan tedbirlerle ekonomik sarsıntının çok daha fazla büyümeden atlatıldığını anlattı. Baran, “Bu süreçte hükümet reel sektörün sesine kulak verdi ve talep edilen düzenlemeleri kısa sürede hayata geçirerek, ekonomideki daralmanın önüne geçti” dedi.

2019’da ekonomimizde dengelenme süreci devam ederken disiplin sürecinin de başlayacağını kaydeden Baran,“2019 yılı Türkiye ekonomisinde dengelenme sürecinin devam edeceği ve mali disiplin süreciyle destekleneceği bir yıl olacak. Ekonomik reformların tamamlanacağı ve ileri teknolojili üretim ve ihracatla büyümenin sağlanacağı bir yıl olmasını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı yaklaşıyor. Dünyanın kaos yaşadığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti olarak başarı hikayesi yazdı. Şimdi de bütün dengelerin an be an değiştiği bir dünya var. Türkiye bu dünyada her alanda yeni bir başarı hikâyesi yazabilecek güce sahiptir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.