Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

350 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Atama Kurası Yapıldı

Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen 350 şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen 350 şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, bugün Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleşti. Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı.

Açıklamada, 350 istihdam hakkı sahibinden 83’ünün öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak fizyoterapist, mühendis, öğretmen, ressam, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara, 124’ünün memur unvanlı kadrolara, 135’inin hizmetli unvanlı kadrolara, 8 kişinin ise işçi kadrosuna atama teklifleri gerçekleştirildiği ve atanların 197’sinin erkek, 153’ünün kadın olduğu bilgisi yer aldı.

Atama teklifleri E- uygulama sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapılırken, kurum ve kuruluşlarının 26’sı bakanlık ve bağlı kuruluş, 30’u üniversite, 7’si kamu iktisadi teşebbüsü olmak üzere toplam sayısı 63 oldu.

İlgililer atama teklif sonuçlarına bugün saat 17.00 itibariyle www.dpb.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Öte yandan ilgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.