“36 Mesleğe Daha “Mesleki Yeterlilik Belgesi” Zorunluluğu Getirildi”

Çalışma hayatında kalite ve verimliliği artırmak, iş kazalarını en aza indirmek amacıyla Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 36 mesleğe daha“Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu getirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığımızca açıklanan Yeni Ekonomik Program kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli ara eleman ihtiyacı için bir dizi tedbiri hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Selçuk, “İş dünyasının uzun süredir talep ettiği36 yeni tehlikeli meslekteMesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getiren Bakanlık Tebliği 11.11.2018 tarihli ve 30592 sayılı  ResmiGazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan son tebliğ ile belge zorunluluğu getirilen meslek sayısı da 117’ye çıkmış oldu. “ açıklamasını yaptı.

Uluslararası akredite Mesleki Yeterlilik Belgesinin Türk işgücüne büyük prestij kazandırdığını ifade eden Bakan Selçuk, son tebliğ ile İnşaat İşçisi, Tornacı, Elektrik Pano Montajcısı, Otomotiv Gövde Onarımcısı, Boyama Operatörü, İplik Operatörü, Liman Kuru Yük Operasyon Elemanı ve Frezeci gibi mesleklere de Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini belirtti.

“'Mesleki Yeterlilik Belgesi' almak isteyen çalışanların sınav ve belge ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak."

Tebliğin yayım tarihinden bir yıl sonra bu mesleklerde zorunluluğun başlayacağını belirten Bakan Selçuk, “2019 yılı sonuna kadar tebliğlerde yer alan mesleklerde belge almak isteyen çalışanların sınav ve belge ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Böylece bu zorunluluğun iş dünyasına ilave bir külfet yaratmasının da önüne geçmiş bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.