Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

4 Hes’in Özelleştirilmesi 30.5 Milyon TL İle Abdülmecit Modoğlu İnşaatın Oldu

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihale sonucunda, işletme hakkının 30 milyon 540 bin TL’yle Abdülmecit Modoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devrine onay verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun HES’lere ilişkin tebliğ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 24 Mayıs 2017 tarihli kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu Hidroelektrik Santralleri (HES) ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla 7 Eylül 2017 tarihinde ihale yapıldığı anımsatıldı. Kurul, Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu hidroelektrik santralleri (HES) ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının 30 milyon 540 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Abdülmecit Modoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devrini onaylandı.

Karara göre, Abdülmecit Modoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminat idare lehine irat kaydedilecek ve santralin işletme hakkı, 30 milyon 520 bin TL bedelle ikinci en yüksek teklifi veren AKY Mutfak Eşyaları İmalatı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ye devredilecek. Söz konusu ikinci şirket de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, teminat yine idare lehine irat kaydedilerek ihalenin iptaline karar verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.