Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

5 Şeker Fabrikasının Satışı Onaylandı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait Turhal, Yozgat, Bor, Çorum ve Kırşehir Şeker Fabrikası’nın satışına onay çıktı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 5 şeker fabrikasının satışının onayına ilişkin karar yayımlandı. Karara göre, Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren 569 milyon TL bedelle Kayseri Şeker Fabrikası AŞ’ye, Yozgat Şeker Fabrikası 275 milyon TL, Bor Şeker Fabrikası’nın ise 336 milyon TL bedelle Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ’ye, Çorum Şeker Fabrikası’nın 528 milyon TL bedelle Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ise 330 milyon TL ile Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılması onaylandı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine ilişkin ilan Resmi Gazete’nin 21 Şubat 2018 tarihli sayısında yayımlanmıştı. Buna göre ÖİB’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait 14 fabrika, satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.