Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kovid19 Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Ağustos Ayı Süt Ve Süt Ürünleri Üretimi Verileri Açıklandı

Toplanan inek sütü miktarı, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.3 arttı. İnek peyniri üretimi de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.2 artarken, yoğurt üretimi yüzde 7.7 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Ağustos ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre, toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.3 arttı. Ticari süt işletmelerince Ağustos ayında 840 bin 578 ton inek sütü toplandı.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 129 bin 241 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16.8 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi, 60 bin 749 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 933 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.5 arttı.

Yoğurt üretimi, 107 bin 431 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.7 azaldı. Ayran üretimi ise 66 bin 378 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 azalış gösterdi.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3.3, protein oranı ise ortalama yüzde 3.1 olarak tespit edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1.5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.3 artış gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.