Toplanan inek sütü miktarı, Ağustoss ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,1, İnek peyniri üretimi yüzde 10,4, yoğurt üretimi ise yüzde 0,2 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2019 yılının Ağustos ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,4 azaldı.
Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 112 bin 365 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %13,1 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 54 bin 439 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,4 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 3 bin 301 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %12,6 arttı.
Yoğurt üretimi 107 bin 264 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 azaldı. Ayran üretimi ise 63 bin 802 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,9 azalış gösterdi.
Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.