'Akkuyu Santrali planlanandan önce hizmete girecek'

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin, 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi.

ANKARA - Hüseyin Erdoğan

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ünitelerinin bütün izinler alındıktan sonra ilgili mevzuata göre 7 yılda bitirilmesi gerektiğini anımsattı. 

Santralin takviminde gecikme olacak yönündeki iddialara ilişkin Akhundov, "Santralin inşaatı başlayacak. Şu anda bütün izinler alınıyor ve biz hidrolik liman işleri ihalesinin bitirilmesi niyetindeyiz. Santralin inşasında Türk şirketine büyük bir kontrat vereceğiz ve inşanın hızlı gitmesini temin edeceğiz. Takvimle ilgili şu an her hangi bir gecikme yok. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 7 yıldan daha önce bitirilip hizmete girecek" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.