Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Panathinaikos Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU çin ankara itfaiyesi

Albayrak: Enerji Projeleri Terörist Faaliyetleri Sona Erdirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Bölgesel enerji projeleri terörist faaliyetlerin sona erdirilmesinde önemli bir işlev görecektir” dedi.

Bakan Albayrak, 23. Dünya Enerji Kongresi’nde konuştu. Enerji kaynakları ve yollarının işbirliği, istikrar ve ittifakların kaynağı olabileceğini ifade eden Albayrak, “Hiçbir ülke işbirliği ağlarının bir parçası olmadan enerji güvenliğini tek başına sağlayamaz. Bölgesel istikrar ve barışı öncelik haline getirmeyen hiçbir inisiyatifin kalıcı ve sürdürülebilir olacağına inanmıyoruz” diye konuştu.

Günümüzde enerji kaynaklarına sahip olmak kadar bu kaynakların güvenli bir şekilde taşınmasının da büyük önem arz ettiğini söyleyen Albayrak, Türkiye’nin sahip olduğu jeopolitik avantajı ile doğal kaynakların sorunsuz bir şekilde bölge coğrafyasına ulaşmasında çok önemli bir rol oynadığını vurguladı.

-“TÜRKİYE SORUMLULUK ALMAKTAN ASLA GERİ DURMAYACAKTIR”-

Türkiye’nin tüm politikalarında temel kaygının küresel barış ve istikrarın sağlanması olduğunu belirten Bakan Albayrak, şöyle devam etti:

“Enerji alanında da politikalarımızı oluştururken, enerjiyi yapıcı ve tamir edici bir enstrüman olarak görüyoruz. Tarafların ekonomilerine katkı sağlayan uluslararası enerji projelerinin bölgesel huzur ve istikrar çıtasını da yükseltmek için bir fırsat olacağına inanıyoruz. Enerji politikamızın özü kazan-kazan ilkesi çerçevesinde bütün paydaşların ortak çıkarlarının gözetildiği, bölgesel istikrara ve huzura katkıyı amaçlayan bir ekosistemdir. Türkiye ulusal menfaatleri çerçevesinde kazan-kazan prensibine dayanan, bölgesel arz güvenliğine katkı sağlayacak ve coğrafyasındaki huzur ve istikrarı önceleyen her projenin doğal müttefikidir. Bu kriterlerdeki her projenin hayata geçmesi için sorumluluk almaktan asla geri durmayacaktır.”

-“DAHA PARLAK BİR GELECEĞİN İNŞASI İÇİN PAYLAŞALIM”-

Sadece bir kaynak arzı olarak değil enerjiyi bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını ifade eden Albayrak,  “Büyümemizi ve ilerlememizi bütün bu istikamette sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun sadece Türkiye’ye değil tüm bölgeye hizmet edeceğine ve daha parlak bir gelecek inşa etmeye katkı sağlayacağından hiçbir şüphemiz yok. Bölgesel enerji projeleri hem uzun yıllardır kangren haline gelen bölgesel ve küresel ihtilafların çözümünde hem de bölgedeki terörist faaliyetlerin sona erdirilmesinde ortak aklı harekete geçirerek, bölgesel ve küresel refahın sağlanmasında önemli bir işlev görecektir. Yeter ki paylaşalım. Huzur ve istikrar için, daha parlak bir geleceğin inşası için paylaşalım. Barış için paylaşalım” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.