Alkol ve Tütün Ürünlerinde Vergi Artışı

Maliye Bakanlığı alkollü, kolalı içecekler, tütün ürünlerine uygulanan KDV ve ÖTV oranlarıyla asgari maktu vergi tutarlarını artırdı.

Yılın ilk zamı Alkollü ve tütün ürünlerine yansıyacak. Alkollü ve Tütün ürünlerinde vergi tutarları artırıldı. 

Buna göre, tüm alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı yaklaşık yüzde 15 artırıldı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Kolalı Gazozlar için yüzde 25 vergi uygulanacak. Malttan üretilen biralara vergi oranı yüzde 63 olacak. Taze üzüm şarabı (kuvvetlendirilmiş şaraplar dâhil); üzüm şırası asgari maktu vergi tutarı 1.03 TL oldu. Köpüklü şaraplarda ise rakam 5.57 TL olacak. Vermut ve diğer taze üzüm şarapları (bitkiler veya kokulu   maddelerle   aromalandırılmış) içkilerde asgari maktu vergi tutarı 51.63 TL olarak belirlendi.

Alkol derecesi ne olursa olsun tağyir (denatüre) edilmiş etil alkol ve damıtım yoluyla elde edilen diğer alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı 150.71 TL oldu.

Cin ve Votka’ta tutar 134.03 TL, rakıda 130.68 TL olarak saptandı.

Sigarada vergi yeni yılda yüzde 65.25, puro ve sigarillolarda ise yüzde 40 oranında uygulanacak

Buna göre, tüm alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı yaklaşık yüzde 15 artırıldı. 

 Buna göre, paket başına asgari maktu vergi 4,20 liradan 4,42 liraya yükseltildi. Paket başına maktu vergi de 19,68 kuruştan 24,68 kuruşa çıkarıldı. 

Cep telefonlarında adet başına uygulanan 120 liralık vergi de 160 liraya çıkarıldı.

Öte yandan, işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarı ton başına 900 dolardan 600 dolara indirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.