Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Aman Union İcra Kurulu Toplantısı Kuveyt’te Gerçekleştirildi

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın Genel Sekreteri olduğu İslam ve Arap Ülkeleri İhracat Destek Kuruluşları Birliği’nin (Aman Union) İcra Kurulu Toplantısı Kuveyt’te gerçekleştirildi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın Genel Sekreterliği’ni yürüttüğü İslam ve Arap Ülkeleri İhracat Destek Kuruluşları Birliği’nin (Aman Union)  18. İcra Kurulu Toplantısı 18 Nisan 2019 tarihinde Türk Eximbank’ın organizasyonu ile Arap Yatırım ve İhracat Kredi Garanti Kuruluşu DHAMAN’ın ev sahipliğinde Kuveyt’te gerçekleştirilmiştir. Birliğin Genel Sekretaryası ve daimi icra kurulu üyesi olan Türk Eximbank, Genel Müdür Adnan YILDIRIM tarafından temsil edilmiştir.

Söz konusu toplantıda, Birliğin faaliyetleri ve cari projeleri hakkında kararlar alınarak hedef ve stratejiler üzerinde fikir alış verişinde bulunulmuştur.

Bölgedeki ekonomik işbirliği, Sekretaryasını Türk Eximbank’ın yürütmekte olduğu Aman Union faaliyetleri ile güçleniyor

Adnan Yıldırım, Aman Union’ın 2009 yılında kurulmasından bu yana üye ülkelerin iç ve dış ticaretini artırmak için önemli bir rol oynadığını, Birliğin yeni üyelerin katılımı ile güçlendirilmesine özel önem verdiğini, bu çerçevede Genel Sekreterliği döneminde Birliğe aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Özbekistan ihracat destek kuruluşlarının da bulunduğu 7 yeni üye kazandırmış olmaktan  duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.

Yıldırım, Genel Sekreterliği döneminde Offenburg Üniversitesi işbilirliği ile hayata geçirilen uzaktan eğitim programının 11 üye kuruluştan 33 adayın katılımıyla başladığını, bu eğitim programının üye kuruluşların kapasite geliştirmelerinde kritik rol oynayacağına dile getirmiştir.

Türk Eximbank Aman Union’da aktif rol oynuyor

Türk Eximbank, Genel Sekreterliği döneminde kısa ve orta-uzun vadeli ihracat kredi sigortası ve kredi enformasyonu alanlarında üyeler arasındaki teknik işbirliğini artırılmasını teminen ilgili komitelerin kurulmasına öncülük etmiş, tecrübe ve bilgi birikimini paylaşmak üzere iki komitenin Başkanlığını yürütme görevini üstelenmiştir.

Yıldırım, Türk Eximbank’ın reel sektör ve finansal kuruluşlar ile yakın işbirliğine odaklanan, uluslararası ilişkilere önem veren ve sektörün ihtiyaçlarına hızlıca cevap verebilecek dinamik iç yapılanmayı temel alan 3 boyutlu çalışma modelini üye kuruluşlarla paylaşmaya hazır olduğunu da ifade etmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.