Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Ankara-Sivas Arasına İlk Ray Serimi Yapıldı

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin ilk ray serimi Yozgat’ta yapıldı. Törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2019 yılında projenin biteceğini ve Ankara-Sivas arası seyahat süresinin 2 saat olacağını belirtti.

Ankara-Sivas YHT Projesi'nin ilk ray serimi Yozgat Yerköy'deki YHT şantiyesinde yapılan törenle gerçekleşti. Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

Bakan Arslan, ulaştırma ana plan stratejisinde kaderine terk edilmiş demiryolları devlet politikası haline getirilmesi gerektiğinin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu ülke bir baştan bir başa yüksek hızlı tren ağlarıyla örülmeli diye bir strateji koyduk ortaya ona göre hareket ediyoruz” dedi.

Öte yandan Yozgat havalimanının ihale süreçlerinin bittiğini ve sözleşmelerin imzalandığı açıklayan Arslan, “Yozgatlı buradan ister İstanbul’a ister İzmir’e ister Antalya’ya ister yurt dışına uçabilecek” dedi.

“1950 SONRASI DEMİRYOLLARI KADERİNE TERK EDİLDİ”

Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan demiryolu seferberliğinde 3 bin 764 kilometre yol yapıldığını kaydeden Arslan, “Cumhuriyetin ilk yılları savaştan çıkmıştınız zorluklar içerisindesiniz ama buna rağmen bir demiryolu seferberliği başlatmışız” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1950 sonrası demiryollarının kaderine terk edildiğini belirtti.

Arslan, bir sene içerisinde bu projedeki bütün çalışmaları biteceğini belirterek, “Önümüzdeki yıl bu zamanlar testlerine başlamış olduğumuz yüksek hızlı trende 2 buçuk 3 ay içerisinde testlerini bitirir, 2019'da Kırıkkaleliyi, Yozgatlıyı, Sivaslıyı yüksek hızlı trenle buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

ANKARA-SİVAS ARASI 2 SAAT

“Ankara’dan Yozgat’a bir saat Yozgat’tan Sivas’a bir saat” diyen Arslan Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresinin 2 saat olacağını belirtti. Bakan Arslan, projenin önemli bir safhası olan ray serme aşamasına geldiğini belirterek, “Kendi ürettiğimiz rayını, tekerini, vagonumuzla, kendi ürettiğimiz yüksek hızlı trenimiz hayırlı hizmetlere vesile olsun” dedi.

BOZDAĞ: SABOTAJ MI DİYE O GÜNDEN BERİ DÜŞÜNÜYORUM

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise 2009’da açılan Eskişehir-Ankara hattının test sürüşünde meydana gelen kazayı hatırlatarak, “Test sürüşü sırasında Eskişehir hattında bir kaza oldu. Kıyamet kopardılar. O kaza nasıl oldu ben halen bilmem. Acaba sabotaj mı diye o günden beri düşünürüm. Çünkü yüksek hızlı tren projesi Türkiye'yi yüksek hızla ayağa kaldıracak bir proje. Bu projeyi engellemek için mi acaba yapıldı, onu bilemem. Ama bu konuda bir şüphem hep vardır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.