Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener yunanistan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan milli savunma bakanlığı ABD Başkanı Donald Trump

Ankara'da İnovasyon Kırsala Taşınıyor

“Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi”, politika yapıcılara yönelik inovasyon eğitimi ile devam ediyor.

Ankara’da geri kalmış alt bölgeleri inovasyonla buluşturma projesinin politika yapıcılara yönelik olan ikinci eğitim programı, Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ilçeleri ile devam edecek.

Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı’nın ortak olarak yer aldığı projenin temel amacı, Ankara’nın kırsal ilçelerinde politika yapıcıların ve yerel aktörlerin inovasyon politikaları konusunda kapasitelerini ve farkındalıklarını artırmak.

Farkındalık eğitimleri başarıyla tamamlandı

Nisan ayı içerisinde Ankara Kalkınma Ajansı, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsü’nden katılan eğitimciler tarafından gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinden Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinden toplam 350 kişi faydalandı.

02-03 Mayıs 2016 tarihlerinde Akyurt ilçesinde gerçekleşecek olan ikinci eğitimin konusu tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde inovasyona dayalı politika eğitimleri olarak belirlendi. Eğitimin hedef kitlesi kamu kurum ve kuruluşlarındaki politika yapıcılar ile sivil toplum örgütü temsilcileri. Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı’ndan Politika Geliştirme ve İnovasyon Uzmanı György Fekete ve Kırsal Kalkınma Uzmanı Erika Tóth tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim iki gün sürecek. Bu eğitimlerin ardından, Beypazarı, Kazan ve Polatlı ilçelerinde uygulayıcılara yönelik uygulamalı inovasyon eğitimleri gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin hedef kitlesini ise çiftçiler, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ile turizm işletmeleri oluşturuyor.

“Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi” Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen “Sivil Toplum Diyaloğu Programı” çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi.

Anahtar Kelimeler:
Ankara Kalkınma Ajansı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.