Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan ambulans kıbrıs 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted muş

Aralık’ta En Fazla Üretim Ve Teslimat Linyitte Gerçekleşti

TÜİK verilerine göre, 2018 yılının Aralık ayında en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti. Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşirken, Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Aralık ayına ilişkin katı yakıt istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Katı yakıtların 2018 yılı Aralık ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 90 bin 747 ton, linyitin(1) 5 milyon 999 bin 316 ton ve taşkömürü kokunun 382 bin 563 ton, teslimat(2) miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 3 milyon 269 bin 420 ton, linyitin 6 milyon 438 bin 199 ton ve taşkömürü kokunun 422 bin 600 ton olarak gerçekleştiği görüldü.

Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı(3) %2,8 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %90,5 iken linyitte %93,2 olarak hesaplandı.

Üretimin teslimatları karşılama oranları, Aralık 2018

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının %60,7'si termik santrallere, %15,7'si kok tesislerine, %5,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının %88,1'i termik santrallere ve %7,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise %99,3'ü demir-çelik sanayine sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
LinyitTaşkömürü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.